Keltisch zeezout in de wei
Bij Ecoboerderij De Haan lopen de koeien zoveel mogelijk buiten, als ze in de winter op stal staan krijgen ze alleen gras, géén 'krachtvoer'. Het weiland wordt bemest met stalmest, compost - en Keltisch zeezout, met alle waardevolle mineralen uit de zee. De koeien krijgen alleen gras, klaver, kruiden, hooi en luzerne, een plant uit de vlinderbloemenfamilie. Door het strooien van zeezout en het gebruik van sea-crop brengt De Haan alle waardevolle grondstoffen uit de oceaan weer terug in de weide. Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Hieronder nog een filmpje, over het maaien van het gras en de geboorte van een Guernsey-kalfje in mei 2014. Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Video maaien gras en geboorte kalfje mei 2014

In onderstaande film ziet u de aankomst van de Guernsey-pinken. Het jongvee kwam van meerdere boerderijen, o.a. van The Briddlesford Lodge Farm, op The Isle of Wight. Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Aankomst Guernsey koeien

 

Humusgehalte

Matthijs de Haan doet meer om de bodem te verbeteren dan alleen Keltisch zeezout strooien. In onderstaande film ziet u wat en hoe. Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Video_Verhogen_humusgehalten