Hieronder een aantal links die voor u wellicht interessant zijn, in willekeurige volgorde en voorzien van een korte beschrijving. De links zijn opgedeeld in groepen:

 1. Algemene links
 2. Links naar PDF-bestanden en e-books
 3. Links naar bedrijven waar Ecoboerderij De Haan graag zaken mee doet

1 - Algemene links

 • www.westonprice.nl
  Het Nederlandse Weston Price Forum, "Wijze Tradities in Voeding, Landbouw en Geneeskunst".
 • www.mikedonkers.com  voedingsdeskundige.
 • www.westonaprice.org
  De Amerikaanse website van The Weston A. Price Foundation, "for Wise Traditions in Food, Farming and the Healing Arts".
 • www.voedingisgezondheid.nl
  De website van Co en Lia Keizer over volwaardige voeding, "wacht niet totdat je ziek wordt maar werk preventief".
 • www.news4all.org/verkoop-melk
  Een website met verkoopadressen voor rauwe melk in Nederland, Italië, Portugal en elders in de wereld.
 • www.rauwemelk.net
  Informatie van het Pratktijknetwerk Rauwe melk, met o.a. verschillen, ervaringsverhalen, wetgeving, internationale situatie.
 • www.michaelpilarczyk.nl  Een goede site over ,Master your Mindset.
 • www.roymartina.com  Roy leert hoe je met gratie,genot en gemak.Gebruik kunt maken van quantum wetten.
 • www.fionageraets.nl Ontdek de genezer in jezelf!! Heel belangrijk.
 • www.mirmethode.nl Unieke zelfhelingsmethode van Mireille Mettes.
 • www.ducokanij.nl Bereik je eigen optimum met een gezond lichaam en geest.
 • www.steffreriks.nl Voor balans in organisaties,bedrijven en mensen.
 • www.nooitmeerstress.nl Onno Nieveen.
 • Numeroloog Gerrit Jansen Doetinchem.0314-4341807 (Geen site,even googlen)
 • www.maartenoversier.nl
 • www.aurorscalartechnology.com Natuurgeneeskunde d.m.v. resonantie.
 • www.leefbewust.com
  Een informatieve site over voeding, met nieuws en kennis uit zowel de reguliere als de complementaire geneeskunde, motto: "onderzoek alles en behoud het goede".
 • www.gapsdieet.nl
  Hypocrates: "Alle ziekten beginnen in de darmen", als de wortel van de boom niet gezond is dan zal de hele boom ziek zijn.
 • www.vaccinvrij.nl
  Het ervaringsverhaal van een moeder van twee ongevaccineerde kinderen en anderzijds een gestructureerd overzicht van haar zoektocht naar wetenschappelijke onderbouwing van vaccinveiligheid.
 • www.ahealthylife.nl
  De site van Juglen Zwaan, opgericht "om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren".
 • www.verontrustemoeders.nl
  Verontruste moeders staat voor "eerlijke voorlichting omtrent over vaccinaties, bezint eer ge begint".
 • www.wijwordenwakker.org
  Vaccineren of niet vaccineren? Over de Mexicaanse griep (varkensgriep) en vaccinaties.
 • www.gezondverstandavonden.nl
  In het hele land worden 'gezond verstand avonden' georganiseerd, met uiteenlopende sprekers en onderwerpen. Doel: "het verspreiden van informatie over het bereiken van een goede gezondheid, een gezonde economie, eerlijk en kwalitatief goed voedsel en alle gebieden die hieraan gelieerd zijn".
 • www.wanttoknow.nl
  "For those who want to know", een artikel over appelazijn, "de onbekende, heilzame krachtpatser"
 • www.kefirboerderij-annahoeve.nl
  De website van kefirboerderij De Anna Hoeve in Midwoud Noord-Holland. Ook hier krijgen de koeien ongeraffineerd zeezout, natuurlijke kleimineralen en extra kruiden.
 • www.zeolite-products.com
  Zeolite Products is met name actief in de Veehouderij. Met haar ZeoFarm producten (het gesloten kringloop principe) biedt Zeolite Products de veehouderij oplossingen voor o.a. de ammoniakemissie, drogere mest en fosfaat uitstoot.
 • www.warriorsforhealth.com
  De site van Lizzy Turelinckx (geboren in België), die na een toevallige bloedanalyse ontdekte dat ze leed aan een nierafwijking. Naar huis met een tas vol medicijnen - waar ze niet echt vrolijk van werd. Ze had een natuurlijke afkeer van medicijnen, stopte vanwege haar zwangerschap met de voorgeschreven pillen en ging op zoek naar alternatieven.
 • http://www.essense.nu/
  Praktijk voor sensi-therapie,en lifestylecoaching. Carola de Jongh-Bakker heeft een zeer gevarieerde achtergrond en voelt zich door de mooie en positieve ervaringen in haar leven (en de tegenslagen die ze op haar weg is tegengekomen) een rijk, dankbaar en blijmoedig mens. Door de verbondenheid met alles wat leeft is haar levenshouding er een van respect en liefde, ze streeft ernaar een ieder onbevooroordeeld tegemoet te treden.

2 - Links naar PDF-bestanden en e-books

 • Goede voeding, de basisregels, door Mike Donkers, Ron Fonteine en Juglen Zwaan.
  Over vetten (roomboter, kokosvet, palmvet en olijfolie), biologisch vlees, wilde vette vis maar ook over transvetten en suikers. "Het lijkt zo'n tegenstelling: van een vet ei gebakken in roomboter of een ruim bestreken boterham met roomboter en dikke plakken rauwmelkse kaas of een flinke bak volle yoghurt val je af. Toch is het zo. Het is bijna niet uit te leggen aan generaties door de commercie geïndoctrineerde vrouwen en mannen dat roomboter niet dik maakt en halvarine op basis van plantaardige, onverzadigde vetten juist wel." Lees meer over brood, pasta, aardappels en rijst, over cholesterol en soja. Na het lezen van deze 12 bladzijden bent u een stuk wijzer.

 • Het endorfine herstelplan, door Lucas Flamend (Orthomoleculair en psychotherapeut), Age Smilde (psychiater) en Jan Blaauw (orthomoleculair therapeut).
  Het moderne A1-ras produceert heel wat β-casomorfinen met schadelijke effecten voor de mens. De A2-melk van Ecoboerderij De Haan bevat in tegenstelling tot A1-melk geen caseïne-exorfinen. Wat zijn exorfinen? In dit artikel wordt het uitgelegd. Exorfinen werden in het midden van de jaren zeventig ontdekt. De naam is een samentrekking van ‘exogene morfine’. De huidige exorfinentoename is het rechtstreekse gevolg van de drang naar meer productiviteit in de veeteelt en landbouw.

 • Voedzame Tradities (Nourishing Traditions), versie 2008, bijgewerkte tweede druk, door Sally Fallon, met Mary G. Enig, Ph. D. Nederlandse vertaling Rob Hundscheidt, met medewerking van Christine Audenaert.
  Een interessante pdf over de juiste voeding, met diverse recepten en aanwijzingen.

 • Ozon Therapie, door Drs. Jan Verbeek Wolthuys. Wat is ozon, wat is ozon-therapie? "De ozon-behandeling werkt bijzonder goed bij uitputting, na stress-situaties op het werk en mentale- en lichamelijke inspanning; de activering van de stofwisseling van de rode en witte bloedlichaampjes leidt tot een algemene verbetering en zorgt voor een verbeterde kwaliteit van leven".

 • De verdwenen smaak van melk, door Petra Essink. Op een prachtige manier wordt beschreven waarom we echte rauwe melk zouden moeten drinken, in plaats van "een vetloos dood product dat onze gezondheid schaadt". Dit artikel verscheen in 2010 in het tijdschrift "Seizoener", een onafhankelijk tijdschrift voor (en door) scholen. Eén opmerking over de tekst: "De melk had een duidelijke 'stalgeur' en de smaak was een beetje 'koeiig'" staat er in de tekst - maar dat geldt niet voor de rauwe melk van Ecoboerderij De Haan! Die geur en smaak komt door het voeren van nat kuilgras - en dat doet Matthijs de Haan niet, waardoor zijn rauwe melk echt héérlijk smaakt! Lees het artikel en stuur het door naar iedereen die geïnteresseerd is!

 • Wat is licht, door Bert Heintzberger. Dit artikel is tot stand gekomen nav het artikel in 'Raum und Zeit' uit december 2015: Der Urstoff und die Photonen. Es werde Licht, aber wie?
  Bert Heintzberger heeft het origineel naar eigen zeggen wel honderd keer gelezen en steeds weer kwamen er nieuwe vragen. Via de link leest u zijn Nederlandse vertaling en aanvullingen. In deze pdf beschrijft Heintzberger een aanvullende zienswijze op het ontstaan en de behandeling van een tumor.

3 - Links naar bedrijven waar Ecoboerderij De Haan graag zaken mee doet

 • http://www.lavabv.nl
  Lava BV is gevestigd in het Friese Makkinga. Sake de Haan (geen familie...) heeft zich gespecialiseerd in lava, een substantie die vrijkomt bij een eruptie van vulkanen. Lava komt uit het binnenste van de aarde, het is de meest vruchtbare grond die er is. Kijk op de website voor meer informatie over het gebruik van lava voor vee en gewas - heel leerzaam! Ecoboerderij De Haan verbetert de bodem met lava (zie herfstnieuws 2016), maar ook particulieren die biologisch willen tuinieren kunnen 'Eifelgold' lavameel bestellen via de website van Lava BV.
 • http://aastagro.nl
  AastAgro BV uit Langeveen (OV, aan de Duitse grens) is gespecialiseerd in'special products' voor melkveehouders en akkerbouwers. Ze geven ook lezingen waarin ze uitleggen waar ze voor staan. Onderwerpen als mestwetgeving, de kringloopwijzer, het gebruik van (minder) kunstmest, de kracht van bodemleven, het gebruik van zeeschelpenkalk en zeoliet komen aan bod - leerzaam voor iedereen die zich richt op duurzaam produceren.
 • http://www.breizh-import.nl
  Breizh Import is de leverancier van Keltisch Zeezout - gewonnen uit de Atlantische Oceaan in Frankrijk. Op het schiereiland van Guérande halen plaudiers het zout uit de zee, inclusief alle natuurlijke rijkdom van de oceaan. Breizh Import is een familiebedrijf, gevestigd in Zwolle. Het ontstond in 2004 door de passie van twee Franse broers: Pascal en Patrick Pichon. Pascal importeert het zout dat z'n broer als plaudier in Frankrijk wint naar Nederland. Ecoboerderij De Haan gebruikt Keltisch Zeezout voor de bodem, maar ook voor het drinkwater van de koeien. Uiteraard is het ook te koop in de Boerderijwinkel!
 • http://www.biomygreen.com
  Biomygreen BV uit Velp Gld, opgericht door Dr. Ir. Jacqueline Baar, is een onafhankelijk advies- en onderzoekscentrum voor duurzame bodemtechnologie. De bodem vormt de basis voor de voeding van mens en dier. Als de bodem gezond is bruist het daar van het bodemleven, met allerlei organismen zoals regenwormen, bacteriën en schimmels. Hoe gezonder het leefmilieu, des te vitaler alles wat er in en op groeit. Een specifieke groep schimmels is essentieel voor de groei en de vitaliteit van planten en bomen: mycorrhizaschimmels. Deze schimmels nemen voedingsstoffen (nutriënten) en water uit de bodem op en leveren die via de schimmeldraden aan de fijne wortels van planten en bomen terug, het zijn de natuurlijke bemesters.
 • http://www.vitaliser.nl
  Aqua Aurora BV uit Apeldoorn stelt dat gezond water van levensbelang is - niemand zal dat bestrijden. Maar Aqua Aurora gaat verder dan een 'gewoon waterleidingbedrijf': "Vitaal water van Aqua Aurora kan veel betekenen voor uw gezondheid en de gezondheid van uw planten en (huis)dieren. Maar, dat is niet het enige. Vitaal water kan ook een toegevoegde waarde geven aan productieprocessen. Het kan op verschillende vlakken kostenbesparend werken en de kwaliteit van eindproducten verhogen." In de melkleiding van Ecoboerderij De Haan bevindt zich sinds medio 2016 zo'n 'vitaliser'. Op de website van Aqua Aurora vindt u meer informatie over het vitaliseren.
 • https://www.zonnepanelenophetdak.nl
  Vanuit een droom voor een meer duurzamere wereld startte Theo Hartgers samen met Jan Aernoud van Eeken het bedrijf 'Zonnepanelen op het dak', gevestigd in Barneveld. Vanuit het midden van het land adviseren en installeren ze zonnepanelen bij agrariërs in heel Nederland. Ze focussen zich 100% op zonnepanelen en hebben een groot aantal installaties geleverd, kijk op de website voor een overzicht. Ook Ecoboerderij De Haan heeft zonnepanelen op de daken laten leggen, laat de zon maar schijnen!
 • http://www.inoxcon.nl/e-tech-w
  ACV uit IJsselstein ontwikkelt, produceert en verkoopt sinds 1922 technologische oplossingen voor zowel de productie van warm water als verwarmingstoepassingen in woningen en bedrijven, de producten worden aangeboden in meer dan 40 landen. ACV is specialist op het gebied van roestvast staal. Ecoboerderij De Haan koos voor een elektrische verwarmingsketel en deed de dieselgestookte CV ketel - er was en is geen aardgas beschikbaar in het buitengebied - de deur uit. Met een elektrische ketel en stroom van de zonnepanelen wordt de boerderij nu op een milieuvriendelijke manier verwarmd.
 • https://www.tesla.com/en_EU
  Het Amerikaanse bedrijf Tesla heeft als missie de wereld om te vormen naar duurzame energie. Tesla Motors werd in 2003 opgericht door een groep engineers uit Silicon Valley, ze wilden bewijzen dat elektrische auto's beter zouden zijn dan auto's die rijden op gewone brandstof zoals benzine, diesel of gas. Met een enorme kracht en nul procent uitstoot zouden de producten van Tesla zonder compromis zijn. Het streven was en is elke nieuwe generatie auto's betaalbaarder te maken om de missie te doen slagen: de wereld laten overstappen naar duurzaam transport. Ecoboerderij De Haan heeft de 'gewone' auto de deur uit gedaan en voor een Tesla gekozen. Met de stroom van de zonnepanelen wordt de 100% elektrische auto milieuvriendelijk opgeladen - geen onnodige milieuvervuiling meer! Het wachten is nu op een 100% elektrische trekker, hij is al (bijna) uitgevonden...